Skip to main content

Proces

Van kwekerij
naar jou

Wij hebben de volledige keten van stek tot distributie in eigen beheer. Dankzij deze korte keten zijn er minder schakels die het product aanraken, houden wij de regie over de kwaliteitscontroles en heb je als klant altijd beschikking over verse rozen uit Kenia. Bekijk hieronder het proces dat maakt dat we jaarrond stabiele kwaliteit leveren.

01.

Teelt
in Kenia

In Naivasha (Kenia) worden onze 14 soorten rozen op 46 hectare met aandacht geteeld door ruim 700 mensen. Wanneer onze rozen de juiste bloeifase hebben bereikt worden ze geknipt en verzameld. We oogsten onze rozen 365 dagen per jaar en zijn altijd persoonlijk aanwezig bij de teelt, waardoor we direct inspelen op wisselende omstandigheden.

02.

Klaarmaken
voor transport

Nadat de rozen zijn geknipt worden ze gesorteerd, ingepakt en klaargemaakt voor verzending. Dit uiterst efficiënte proces met meerdere kwaliteitscontroles zorgt dat onze rozen vers en met de juiste kwaliteit verzonden worden. Met onze kwaliteitscontroles kijken we o.a. naar mogelijke beschadigingen, presentatie, formaten en consistentie in kleur en geur.

03.

Transport
naar Nederland

De rozen die op een dag geknipt zijn gaan de volgende dag al op transport van Naivasha (Kenia) naar Schiphol (Nederland). Onze rozen worden zoveel mogelijk in de laadruimte van passagiersvluchten getransporteerd. Dit levert naast efficiencyvoordelen ook voordelen op ten aanzien van het klimaat.

04.

04.

Verwerking
voor verkoop

Wanneer de rozen arriveren in ons handelshuis in Rijnsburg (Nederland) worden ze afgestapeld, uitgepakt en wederom gecontroleerd op kwaliteit. De rozen laten we in onze koelruimte één dag ‘op adem komen’ voordat ze gereed zijn voor verhandeling.

05.

05.

Verhandeling
naar jou

Als de rozen klaar zijn voor verhandeling wordt de dagelijkse productvoorraad door onze verkopers bekendgemaakt aan uiteenlopende afnemers zoals retailketens, bloemisten, cash-and-carry’s en groothandels. Naast de productvoorraad delen we ook informatie over de omstandigheden in Kenia. Zo weet je als inkoper wat je in de toekomst kunt verwachten.

Meer informatie

Kom in contact

Heb je vragen over onze producten of de verkrijgbaarheid? Neem gerust contact met ons op. We horen graag van je!

Dutch
quality
roses from
kenya.

VERHANDELING NEDERLAND
Laan van Verhof 50
2231 BZ Rijnsburg, Nederland

+31 (0)71 408 79 71
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek Floriday

KWEKERIJ KENIA
P.O. Box 1800
Naivasha, Kenia

+254 50 50430 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2024 Kneppers Rozen | Disclaimer | Privacy policy | Vandeez